Visual Design Softscape  AB
 

Hermes Popup
Meddelandesystem


Hermes Popup är ett program för att snabbt och enkelt kunna skicka meddelande till en eller flera användare. Dess typiska användningsområde är i miljöer där ett fåtal personer har anledning att snabbt skicka korta meddelanden till många personer.

Hermes Popup erbjuder ett antal fördelar jämfört med WinPopup:

 • Använder TCP/IP (UDP) - så användarna kan sitta utspridda på olika nätverk.
 • Sändaren av ett meddelande kan se både när ett meddelande tagits emot och när det bekräftats.
 • Sändaren ser vilka användare som är inloggade och väljer enkelt en eller flera av mottagarna i en listruta.
 • Sändare kan placeras i en eller flera logiska grupper , vilket gör det mycket enkelt att skicka meddelanden till flera användare.

Hermes Popup består av tre delar:

 • Hermes Sändare
  Som används för att skicka meddelande till Hermes Mottagare.
 • Hermes Mottagare
  Som tar emot meddelanden från Hermes Sändare och visar dem på skärmen (varje Hermes Sändare blir automatiskt även en Hermes Mottagare).
 • Hermes Server
  Som knyter samman inloggade användare och fungerar som en länk mellan Hermes Sändare och Hermes Mottagare. Hermes Popup kan inte användas utan en Hermes Server.


Hermes Sändare


Med Hermes Sändare skickas nya meddelanden - och status på tidigare skickade meddelanden kan övervakas (vilka som tagit emot meddelandet resp de som bekräftat att de läst det).

I en listruta visas namnet på alla användare (eller om så önskas: endast de som för tillfället är inloggade). För att skicka ett meddelande markeras en eller flera användare, en meddelandetext skrivs och med ett klick på "Skicka meddelandet" så är allt klart.

Status på senaste meddelandet visas direkt i huvudbilden och uppdateras i realtid. Genom att klicka på "Visa skickade meddelanden" så visas tidigare skickade meddelanden och status på dessa.

För att underlätta utskick av meddelanden till flera användare kan dessa delas upp i logiska grupper. En användare kan ingå i många logiska grupper. När en eller flera grupper markeras så markeras automatiskt de användare som tillhör någon av grupperna.

Det är även möjligt att skicka meddelanden till användare som inte är inloggade. Så snart användaren loggar in så levereras meddelandet. (Precis som vanlig e-post.)


Hermes Mottagare


Med Hermes Mottagare läser man meddelanden skickade av en Hermes Sändare. När ett meddelande kommer så poppar ett fönster upp på skärmen, som användare kan du då  trycka på <Enter> vilket medför att du läser meddelandet senare.

För att visa att man läst meddelandet måste man bocka för "Jag har läst och förstått" samt klicka på knappen "HAR LÄST".

Man kan också överblicka över vilka meddelanden man tagit emot samt vilka av dessa man bekräftat att man läst.


Hermes Server


Hermes Server är delen som knyter ihop Hermes Sändare med Hermes Mottagare. Hermes Server måste alltid vara igång på en maskin.

Självklart åtar vi oss att göra specialanpassningar i programvaran åt Er!!!

För mer information kontakta oss.


Ekeforshus Ekeforshus AB 2003-06-26
Ekeforshus